Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:36 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Юни, 2006 5:04 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Порции 4
Време за приготвяне: 20 минути

600 г сардини, отворени, изчистени, махнати глави и гръбна кост
3 глави арпаджик / балучка
1 връзка магданоз
Оцет от бяло вино по вкус
нерафиниран зехтин, на вкус
сол, пипер
30 г стафиди
20 г кедрови ядки

Омекотете стафидите в купа с хладка вода.
Запечете леко ядките под грил или в горещ грил тиган.

Нарежете лука и го задушете в тиган с 2 с л зехтин. Добавете сол, пипер и напръскайте с малко оцет, изчакайте да се поизпари оцетът.
Прибавете изцедените стафиди и разбъркайте добре. Махнете от огъня и го поддържайте топло.
Махнете стъблата и нарежете фино магданоза.
Намажете рибите с малко зехтин. Загрейте грил или грил тиган и сложете рибите с кожата отдолу. Напръскайте с оцет. Когато са готови ги аранжирайте в подходяща чиния с лучената смес.
Посипете кедровите ядки и магданоза отгоре и сервирайте веднага.

Източник:http://www.fivebrothers.com/


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 4:32 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Аййййййййй :shock: Помолих ви да се ограничавате с рибните рецепти, защото наистина ще ме изгонят вече. Как мислиш, може ли да заменя арпаджика с чесън? Че класическата комбинация риба с лук не ми е любима. Обаче чесънче, стафиди и кедрови ядки мммммм... Би трябвало да се получи?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2006 6:21 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Може, разбира се. На вкус и на цвет... :lol:
Аз лично предпочитам комбинацията лук + чесън. ;)

Що не готвиш разделно - за теб и за д-р Е,
че в тия жеги не ми се и мисли за свинско и говеждо. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2006 11:18 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
IPA написа:
Що не готвиш разделно - за теб и за д-р Е,
че в тия жеги не ми се и мисли за свинско и говеждо. :P

Какво ти разделно, в тая жега не ми се готви въобще - д-р Е като примре съвсем, си хапва прасета навън, аз наблягам на ледени супи и айрян (и тук-таме някое рибе ;) ). През уикенда щяло да се захлади и съм си заплюла сардинките.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юли, 2006 12:41 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Пак аз с моето "рибно невежество".. :oops: с херинга ще стане ли? :)
Звучи много апетитно.. 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юли, 2006 2:01 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Според мен рибите не трябва да са големи, филетата трябва да са тънки, за да си поемат по-лесно соса.

Така че, ако парчетата херинга не са много големи, нищо не ти пречи да пробваш.

:P


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юли, 2006 12:35 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
А според мен херингата е по-зимна риба, така че най-добре да си държим на средиземноморския вариант.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юли, 2006 3:14 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
ludetina,

Послушай to4ica, тя е гуруто по рибните истории.

:)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB