Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 11 Дек, 2018 1:52 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Юли, 2006 7:18 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юни, 2006 5:30 pm Сря
Мнения: 5
готово за 30-60 минути

Съставки:
2 големи парчета сьомга
1 с.л. масло
2 чаши нарязан праз
1 малък лук, наситнен
2 с.л. прясна маточина, наситнена
1 ч.л. сол
2 чаши кисело мляко или кисела сметана
1 ч.л. прясна мащерка
1 ч.л. пресен копър
1 скилидка чесън, пресована
1/2 ч.л. черен пипер
2 л. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
Натъркайте тава с маслото, подредете слой праз и лук, наръсете с 1 суп л маточина и парченца масло. Поръсете ½ ч л сол и поставете сьомката като отделен слой. Смесете киселото мляко или сметаната с останалата маточина, мащерката, копъра, солта и чесъна. Залейте върху сьомгата, така че да я покрие добре. Поръсете с черен пипер и настъргания кашкавал. Печете 30–45 минути, докато рибата почне да се отделя на филенца.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юли, 2006 10:02 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мляс! Само ме смущава комбинацията маточина и мащерка. Няма ли да се бият двата вкуса?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юли, 2006 3:31 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Мляс! Само ме смущава комбинацията маточина и мащерка. Няма ли да се бият двата вкуса?

Мен пък празът малко ме смущава, ама какво да го мислим предварително - ще пробваме и ще се разбере. Интересна е рецептата, много.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юли, 2006 4:45 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юни, 2006 5:30 pm Сря
Мнения: 5
по повод на съчетаването на маточина и мащерка - има един вид мащерка с лимонов аромат - може би с този вид няма да се "бият" вкусовете, а ще се допълват


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB