Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:39 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Юли, 2006 11:19 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Казвам си веднага, но не мога да я сложа нито в белия, нито в черния списък.

" Червената къща " на ул. Борис Христов - тя е между пазар Ситняково и казиното, перпендикулярна на Шипченски проход. Като се тръгне по нея - след 50-на метра в дясно.

Имат договори с развъдници на миди и рапани. Но рапаните определено не са панирани по рецептата на Фидера.

Евтина е и правят доставки по домовете.

:P


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юли, 2006 11:28 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
в изобилие на плажа на Аркутино.Там дълбочината на водата е не повече от 1-1,50 м.Понеже водата е чиста буквално стъпваш върху тях и по лесно ги вадиш.Навеждаш се ,вадиш рапана и хоп в торбето.А после -варене,паниране,студена бира на корем ,пак рапани,пак бира и така докато се наситим.Децата с удоволствие ги ловеха и събираха в една торба на Метро.Местните рибари използват рапаните за стръв в открито море като влизат с лодките за попчета най вече.Дано само успеят да оцелеят и водата да си остане такава кристално чиста.Също така стават много вкусни рапаните които се мариноват.Варят се 3-5 мин.Почистват се внимателно изплакват се с течаща вода и се отцеждат.Месото се нарязва на парчета и се реди в буркани от лютеница.Към него се прибавят нарязан лук,зърна черен пипер,зърно бахар,чесън,сол.На един такъв буркан добавяме супена лъжица оцет,олио колкото да покрие продуктите и по желание копър.Запечатваме буркана и обръщаме с гърлото надолу като така престоява 3 дена.След това обръщаме с гърлото нагоре и оставяме за още 3 дни.Така приготвените рапани се консумират с промишлени количества бяло студено вино или биричка по избор


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB