Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:11 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Ное, 2004 3:55 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Рецептата е толкова елементарна, че се чудих, дали мястото и е сред 'майсторските' рецепти. Но това, което се получава като краен резултат е изключително вкусно и здравословно.

За четири порции:
2 големи скумрии
1/4 ч.л. джинджифил на прах или 1/2 ч.л. настърган пресен
малко кориандър
вегета на вкус
2 с.л. бяло вино
няколко капки олио

Рибите се нарязват надлъжно, измиват се, подсушават се и се наръсват в следната последователност: виното, вегетата, джинджифила и кориандъра. Така престояват 15-20 мин в хладилника (увити във фолио, за да не замирише целия хладилник на риба), след това се изваждат, намазват леко с олио и се пекат на скара или във фурна.

Гарнират се със салата по избор, варени зеленчуци или каквото обичате.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 12:12 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Сигурна съм ,че е много вкусно!И мястото на рецептата е точно тук.Още повече ,че правя нещо подобно ,но досега не съм опитвала със скумрия..
Когато пържа малки рибки..хамсия,попчета....ги мариновам със следното :
джинджифил
лимонов сок (за лимовия сок се разбрахме..;))
зехтин
сол/вегета
черен пипер
И е супер вкусно..
А и когато пържа цаца ,слагам от сухите подправки в брашното..

Непременно ще се възползвам от твоя варинат..сигурна съм ,че кориандъра много ще и "тичка" на скумрията. ;) :)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Дек, 2004 6:25 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Може ли с тази марината да мариновам сом и после да го панирам и изпържа?Изведнъж се появи едно парче в къщи.. :-?
И сом за първи път ще правя.. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Дек, 2004 11:43 am Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не знам, сом не съм готвила досега. Когато приготвям нова риба, сварявам малко от нея в подсолена вода без подправки и като я опитам, я сравнявам с рибите, които вече знам как се правят. Другият вариант е да погледна в таблицата на П.А.Л. БГ (ще е добре да я постна и нея) за различните видове риба.
В таблицата пише, че сом се вари, пържи, пече на фурна и се задушава. Не се панира и пече на скара.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Дек, 2004 5:01 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
За първи път чувам за такав таблица!
Мерси ,за съвета..определено има смисъл ,в това което казваш! :) 8) Умница си ти.. :);) Ще взема тогава наистина да го изпържа..


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB