Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:26 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Ное, 2006 1:31 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
или Приказният специалитет на Милена
За рибата:

2 кг. чистена мерлуза
1 глава лук
1 обелен картоф
10 зърна черен пипер
10 зърна бахар
1 дафинов лист

***

1 връзка магданоз
4 яйца
3 чаени чаши прясно мляко
1 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

За соса:
1 майонеза (200г)
1 с.л. горчица
1 кисело мляко

Начин на приготвяне:
Рибата се вари с лука, картофа, черния пипер, бахара и дафиновия лист до състояние, в което месото се отделя от скелета без да се разпада. Рибата се обезкостява, отстранява се и кожата. Всичко, освен месото, се изхвърля.
Отделеното месо от рибата се раздробява и се смесва с наситнения магданоз, яйцата, прясното мляко, олиото и се овкусява с черен пипер и сол на вкус. Пече се до порозовяване в средно голяма тава.
Сервира се залята с компактен сос, приготван от майонезата, горчицата и киселото мляко.

Очарователната Милена ме изненада много приятно с тази вкусотия и то без въобще да има представа, че мра за риба. Наистина вкусът е много нежен и лек и пие толкова много вино, че после гостите забравят да си тръгнат :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Ное, 2006 3:04 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Коя е Милена?

А иначе варена риба не ям.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Ное, 2006 3:27 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
А на нашия пазар намира ли се незамразена мерлуза. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Ное, 2006 3:32 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Коя е Милена?

Ай сеа, ти въобще вникна ли в рецептата - въобще нямаше вкус на варена риба. Милена е много красива млада дама, щастливо омъжена обаче :P

IPA написа:
незамразена мерлуза. :roll:

Ипи, аз не съм виждала. Може спокойно да се направи със всякаква риба от подобен тип, мисля. В интерес на истината, в първия момент помислих, че е с пъстърва :oops: Не знам защо се казва "плакия" обаче, по-скоро е нещо като суфле. Абе беше вкусно, това мога да ви кажа.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Ное, 2006 3:43 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Е, поне пъстърва се намира, добре че има рибарници.

И наистина повече прилича на суфле.

Най-важното е, че е било вкусно. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB