за 1 порция
150 - 200 г филе от сьомга
рачешко месо или 2 рулца имитация на рачешко
ситно нарязан лук
1/2 чушка
сол, пипер
галета / около 1 с л на порция /
майонеза - да обедини съставките на плънката
копър
пресен лимонов сок
Филето риба се нарязва напречно на ивици с ширина 3 - 4 см, ивиците се разполовяват, но не до края, като се започва от по-тънката част, т.е. където е най-дебело остават свързани.
Прави се плънка от ситно нарязаното рачешко / рачешки рулца, лука, чушката, сол, пипер, галета и майонеза. От нея с лъжица се слагат купчинки върху алуминиево фолио в тава или в тава с незалепващо покритие. Около всяка купчинка се слага парче рибно филе, така че да я обгърне отвсякъде - получава се нещо като око.
Рибата се посолява и се полива с лимонов сок. Върху плънката се поръсва нарязан копър.
Пече се в загрята на 200 С фурна около 20 минути / за 4 порции / .
Преди печене изглежда така:
Студено бяло сухо вино или бира - избирате си сами.
Наздраве.
