Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:12 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Ное, 2007 3:49 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
IPA написа:
Днес замених кашкавала с ементал

Ипи, браво за идеята! Напоследък кашкавалът стои като гума след топлинна обработка, но в този вариант ще е чудесно.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2007 10:30 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2007 4:43 pm Пет
Мнения: 79
IPA написа:
Пиле, малко по-трудно е. :roll:

Изчистената риба слагаш върху дъска или квото ти е удобно, така че гръбнакът да е отгоре и натискаш по дължината му, докато усетиш разместване на костите от месото. После откъм главата прекарваш нож между костите и филето, като се стремиш острието да е максимално допряно до костите, така се отделя половината гръбнак. Повтаряш процедурата и за другото филе - получаваш отделена гръдна кост, която отрязваш откъм главата и опашката и получаваш обезкостено рибе. Звучи сложно, но на второто филе вече си усвоила техниката. Надявам се да съм описала разбираемо, ако не - питай.


Снощи направих тази рецепта и стана прекрасна, мерси. Само, че въобще не разбрах как става това обезкостяване, въпреки че го прочетох поне три (3) пъти. Режеш ли рибата на две или както е цяла минаваш така с ножа?


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2007 12:14 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Sonny, радвам се че ти е харесала.

Значи рибата, както е цяла, разтварям, пъхам ножа под костите плътно от едната страна и режа под тях, докато се отделят от месото, после пъхам под следващите и продължавам, като почвам откъм главата и стигна до опашката. Така се отделят костите от едната страна, после отделям и от другата, отделения гръбнак режа при главата и опашката и ми остава цяла риба. Надявам се този път да е по-ясно.

Следващия път като правя, ще се опитам да снимам.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB