ПРОДУКТИ: за двойна доза са необходими 500 гр рибена кайма, 3-4 главички лук, 2 ч.ч.прясно мляко, две равни чаени лъжички сода бикарбонат, 3 яйца, 2 ч.ч.брашно, подправки на вкус, олио за пържене.
Каймата се омесва с подправките и останалите продукти и се разбърква с ръка .Сместа коята се получава не бива да е много гъста, но пък и не много рядка.В дълбок съд сипваме олиото и след като се нагрее с помоща на суп.л-ца разстиламе от сместа в съда.Пържим до готовност като периодично обръщаме кюфтенцата.Готовите поставяме върху салфетка или домакинска хартия да се отцедят от мазнината и сервираме със салата според сезона или с пържени картофки и лютеничка.Питието е по избор.Да Ви, е сладко
