inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 20 Фев, 2017 11:24 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 02 Фев, 2008 4:14 pm Съб 



4 филета от треска
брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
300 грама бира
сока от половин лимон
сол и черен пипер
картофи
мазнина за пържене



1. Изпържете картофите в нагорещено на 190 градуса олио в много мазнина. Не пържете до готовност, а само леко да омекнат, без да се зачервят. Отцедете хубаво и оставете настрана
2. Сложете брашно в чиния и оваляйте хубаво рибните филета в него.
3. Сложете брашно, содата, солта и пипера в голяма купа. Брашното трябва да е около 300 грама или по-малко. Наливайте бира докато получите гъста панировка. Добавете лимоновия сок и малко тъмен оцет.
4. Пригответе си тъмна картия и вестник за отцеждане на рибата.
5. Загрейте олиото. Оваляйте хубаво рибата в панировката и пуснете в мазнината веднага. Изпържете всички филета, като ги увивате в хартия, после във вестник, за да попие мазнината.
6. След като са изпържени филетата, в същата мазнина доизпържете картофите.

Image


Attachments:
fish and chips.jpg [6.29 KiB]
Not downloaded yet
  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB