Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:43 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 18 Май, 2008 4:17 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Ако количеството е достатъчно, почистваш, осоляваш, оставяш да престоят 2-3 часа, отцеждаш, смилаш на месомелачка, добавяш 30% от общото тегло свинска кайма, слагаш подправки - черен пипер, кромид лук, сух тарос.

Объркваш и омесваш добре каймата.

Оставяш в хладилник за 3-4 часа, за да си поеме ароматите.

Правиш фантастични кИфтета за печене. (не, че не стават за пържене, ама ти нали не искаш...).

Друг вариант, ако ти се занимава - тази кайма, но с малко повече лук и малко по-рядка се пълни в тънки черва и се прави на карначета.

Те пък са още по-вкусни печени. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB