Аз ги правя от замразена риба,но принципът е същият и при такива от мляна прясна риба.Мои приятели рибари ги правят така,но аз нямам такива количества,та да си правя труда-хапвам си рибката пържена,полята с много бира

!А те ловят много попчета,обезкостяват ги,мелят на кайма и даже прибират във фризерите за зимата.Та,ето рецептата-количествата са примерни,разбира се!
1кг филе путасу(бяла,хек,треска...каквато ви душа иска!)
Докато се прибера в къщи и докато се преоблека и приготвя машинката,тя леко се е поотпуснала.Смилам я на кайма и натрошавам филия-две сух хляб в нея,за да поеме от водата,която си е пуснала при меленето и размразяването.Ако гъстотата ме удовлетворява,добавям само едно яйце,ако е още воднисто-добавям още малко хляб.Подправям с черен пипер,магданоз и сол.Оформям кифтета,овалвам в брашно и пържа!Да ви е сладко!