За 4-6 човека, подготовка - 20 мин, готвене - 12 мин
650 г дебели филета риба
2 к.л. лим. сок
1к.л. кимион
1/2 к.л. семе копър
1/2 чаша кокосов орех изсушен
2 см джинджифил кълцан
2 люти чушки (факултативно)
2 ск. чесън
1 кр.лук
3/4 к.л. куркума
2 к.л. концентрат от тамарин (факултативно)
40 г масло
1 ч.чаша кълцан пресен кориандър
Нарежете филетата по дължина на дебели парчета ок.3 см. Полейте ги с лим сос и оставете в хладилника. Запечете кимиона, копъра и кок. орех в един тиган. После ги счукайте енергично. Миксирайте джинджифила, чушките, чесъна и лъка. Прибавете счуканите подправки, куркумата и тамарина. Запържете сместта в маслото 1-2 мин. Прибавете вода и кипнете. Оставете да ври на бавен огън 6 мин. Прибавете рибата и половината от кориандъра. Оставете да ври 6 мин. Сервирайте с ориз и останалият кориандър.