Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:47 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Юни, 2008 11:13 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
За 4-6 човека, подготовка - 20 мин, готвене - 12 мин
650 г дебели филета риба
2 к.л. лим. сок
1к.л. кимион
1/2 к.л. семе копър
1/2 чаша кокосов орех изсушен
2 см джинджифил кълцан
2 люти чушки (факултативно)
2 ск. чесън
1 кр.лук
3/4 к.л. куркума
2 к.л. концентрат от тамарин (факултативно)
40 г масло
1 ч.чаша кълцан пресен кориандър

Нарежете филетата по дължина на дебели парчета ок.3 см. Полейте ги с лим сос и оставете в хладилника. Запечете кимиона, копъра и кок. орех в един тиган. После ги счукайте енергично. Миксирайте джинджифила, чушките, чесъна и лъка. Прибавете счуканите подправки, куркумата и тамарина. Запържете сместта в маслото 1-2 мин. Прибавете вода и кипнете. Оставете да ври на бавен огън 6 мин. Прибавете рибата и половината от кориандъра. Оставете да ври 6 мин. Сервирайте с ориз и останалият кориандър.


Attachments:
curri du poisson a u coco.jpg [57.37 KiB]
Not downloaded yet


Last edited by kristi on 04 Юни, 2008 1:07 pm Сря, edited 1 time in total.
 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2008 11:20 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:kiss: Кристи


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB