Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:13 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Яну, 2005 9:23 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Фантастичния рибен пай е рецепта която видях в предаването на Джейми Оливър "Нейкед шеф" (Jamie Oliver) и която много бързо намери място в моето сърце и кухня.


Рецптата е за 6 порции,
време за приготвяне 30 мин,
готвене 50 мин.
Продукти:
6 колеми картофа, обелени и нарязани на кубчета
2 домашни яйца
2 големи шепи почистен и измит спанак
1 ситно нарязана глава лук
1 ситно нарязан морков
Зехтин
1 чаша течна сметана
2 големи шепи настърган кашкавал (чедар или пармезан)
Сока на 1 лимон
1 ч.лъжичка с връх горчица
1 голяма шепа ситно нарязан магданоз
1/2 кило филе от треска нарязано на лентички
Сол , прясно настърган черен пипер
Индийско орехче , по-желание

Загрейте печката до 230 C.
Изсипете картофите в кипяща подсолена вода и варете (след като кипне пак) 2 минути. Внимателно добавете яйцата и варете още 8 минути, докато яйцата не станат твърдо варени и картофите омекнат.
Докато се варят поставете спанака да се задуши на парата (в гевгир)за 1-2 минутки. Като омекне спанака го изцедете добре отделета настрана. в гивгира се прецеждат и картофите, яицата се охлаждат и обелват и нарязват на четвъртинки.
В отделен тиган на слаб огън задушете лука и моркова в малко зехтин за около 5 мин. Добавете сметаната и изчакайте да закипи дръпнете от огъня и добавете кашкавала, лимоновия сок и магданоза. Разбъркайте добре докато не стане кренообразен соса.
Сложете спанака , рибата и яйцата в подходящ по размер гювеч или йенска тавичка, изсипете отгоре зеленчуците със креообразния сос. Сварените картофи се размачкват със малко зехтин, сол , черен пипер и индийско орехче (, по-желание). Картофената смес се разстила върху рибата и зеленчуците. Пече се за 25-30 мин. докато картофите на станат златисти. Смята се за простовато, неизискано ядене но е много вкусно и уютно! Понякога добавям зелен фасул, чушка, царевица или грах в рецептата, но по-малко.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2005 12:48 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:cheers: Рецептата е страхотна!Правих я през уикенда..много ни се услади :facelick: !Само това с варенето на яйцето не го изпълних,понеже не ми бяха домашни яйцата.Следвашия път ще пробвам да добавя и печена чушка!
Мерси,много Veshtica!


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2005 11:57 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Радвам се, че ви е харесало!
МММ, това с печената чушка звучи добре!
Аз рядко ползвам домашни яйца по-принцип, но става и с купешки. Обаче цялата идея с печеното варено яйце е особенна...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB