Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:25 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 30 Яну, 2009 6:47 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
2 пушени скумрии (купих топлопушена, защото костите и се отделят по-лесно)
225 г качествено кремсирене
2 скилидки чесън
сока на 1 лимон
малка връзка магданоз / кервел / сибирски лук
1 ч.л. сос уорчестър
лют червен пипер

Скумриите се почистват от кожата и се обезкостяват. Месото им се накъсва и се слага в купата на робота. Отгоре се изсипват сиренето, накълцаните чесън и магданоз и останалите подправки.

Всичко се разбива, докато се получи кремообразна маса.

Пастетът се поднася с препечени филии.

Забележки: кремообразното сирене може да се замени с Дунавия, но не и с българско кремсирене, в което се усещат зрънцата извара.
Вместо с хляб, пастетът може да се поднесе с блини (това ни беше закуската тази сутрин).

Рибата може да е студенопушена или веяна, но костите и се отделят по-трудно. За сметка на това, вкусът е по-наситен, а текстурата на пастета - по-домашна (на малки бучици).

Количеството лют червен пипер е по избор; правих пастета за дами, чийто вкус не познавам, затова не посмях да се увличам особено.

От себе си добавих и сместа Олд Бей, определено стана по-ароматно.

В оригиналната рецепта се добавя и сол, абсолютно излишна съставка според мен, предвид солеността на рибата и сиренето.

Източник: The Ultimate Book of Fish and Shellfish


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB