Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:39 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Авг, 2009 2:40 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Купих едни бая големи скариди тия дни, че с Дани имахме повод да се поглезим. Бяха обелени, само опашката им стърчеше. И бяха бланширани, подир което замразени.

Когато дойде ред да ги готвя, реших да е нещо малко по-друго от това, което досега съм правил. Всъщност различното беше в това, че след като ги изпекох на сух тиган (поради липса на скара), ги залях с едно предварително забъркано сосче. А то се състоеше от синто нарязани чесън и лук, зехтин, соев сос, сок на един лимон, копър и сол. Всичкото това се разбърква добре и се излива върху изпечените скариди, поставени в дълбока купа.

За да бъде наистина топла салатата, сложих купата за 2-3 мин. в микровълнестата печка. Като я отворих, глъчката в "Манастирска магерница", която е на 30 м. от кухненския ни прозорец, заглъхна и започна да се чува усилено вдишване на ароматите, носещи се от нашия етаж. 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Авг, 2009 6:20 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Ехей, и чак до тук замириса. :) Идеята е много добра и следващият път когато ми попаднат скариди непременно ще се възползвам. Дано да е скоро!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2009 10:12 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Тъкмо днес купих един пакет и се чудех какво точно да ги правя. Благодаря за идеята.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB