Купих едни бая големи скариди тия дни, че с Дани имахме повод да се поглезим. Бяха обелени, само опашката им стърчеше. И бяха бланширани, подир което замразени.
Когато дойде ред да ги готвя, реших да е нещо малко по-друго от това, което досега съм правил. Всъщност различното беше в това, че след като ги изпекох на сух тиган (поради липса на скара), ги залях с едно предварително забъркано сосче. А то се състоеше от синто нарязани чесън и лук, зехтин, соев сос, сок на един лимон, копър и сол. Всичкото това се разбърква добре и се излива върху изпечените скариди, поставени в дълбока купа.
За да бъде наистина топла салатата, сложих купата за 2-3 мин. в микровълнестата печка. Като я отворих, глъчката в "Манастирска магерница", която е на 30 м. от кухненския ни прозорец, заглъхна и започна да се чува усилено вдишване на ароматите, носещи се от нашия етаж.