Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:50 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Авг, 2009 4:33 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2009 3:59 pm Чет
Мнения: 8
Здравейте,
За първи път се включвам и аз с рецепта, но до момента само копирах!
Та реших че е време и аз да се впиша тук с една рецепта която ми показаха наскоро- родина - Италия!
Необходимите продукти са:
За каймата:
500-600 г. риба тон в собствен сос.
1 яйце
4-5 пак.галета- може и повече
1 връзка магданоз
1 гл.лук- средно голяма
За плънката:
сол, черен пипер, подправки на вкус
3 моркова- не много големи
2-3 яйца
1 буркан кисели краставички
(Всичко е на око- това са приблизителни количества)

Приготвя се по следният начин: :pan:
Морковите и яйцата се сваряват, нарязват се на ситно и към тях се добавят наситнените кисели краставички и хубаво се омесва.
През това време отцеждаме рибата тон от соса-(олиото), слагаме я в една купа, добавяме суровото яйце нарязваме на ситно лука, магданоза, добавяме желаните подправки и започваме да месим. Добавяме постепенно пакетче по пакетче галетата,и олиото от рибата- редуваме ги- веднъж едното другия път другото, и така докато стане хомогенна смес, от която можед а се оформят кюфтета!
От така приготвената кайма се правят топчета, толлкова големи,така че като се разстелят в дланта, дебелината им да е около 1-1.5 см. и да са с радиус около 8-9 см.
В така направената плескавица се слага по 1 ч.л. от сместа с морковите, яйцата и краставичките. Прихлупва се плътно от всички страни.
Вече готовите кюфтета се редят в намаслена тава и се пекат в умерена фурна, докато се запекат, или по- скоро докато започнат леко да се разпукват.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Трудоемко е, но пък е вкусно! :bing:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Авг, 2009 4:41 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Здравей и добре дошъл ЛЮБИТЕЛ-ИМПРОВИЗАТОР,

Искам да те попитам по колко грама са пакетчетата галета.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Авг, 2009 4:52 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Добре прописал, ЛЮБИТЕЛ-ИМПРОВИЗАТОР!

Непременно ще включа кюфтетата в следващото меню за парти :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Авг, 2009 4:55 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2009 3:59 pm Чет
Мнения: 8
Благодаря!
Пакетчетата са тези малките- 60 или 70 гр..
:chef:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2009 3:27 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Да, рецептата е адски интересна.
Но аз имам друго питане - галетата не могат ли да се заменят с друго - хляб, трици, булгур?
Последните няколко пъти правих баналните кюфтета с трици и ефектът беше много добър.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2009 7:50 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маце, да направим така: ти ще забъркащ кифтаците с трици, аз с галета, някой друг с булгур. Ще се срещнем да дегустираме :P
[hide]Поредният ми отчаян опит за форумска среща :twisted: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Авг, 2009 11:26 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Биски, много рибно ще стане, като гледам има и други предложения за кюфтета. А срещата може и в кръчма все пак.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2009 5:21 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Никаква среща! Правите двете кюфтета и ми ги носите за дегустация в редакцията!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB