Здравейте отново,
Миш маш - благодаря, прав си може и по-дълго да поседи в хладилника, но не повече от 2-максимум 3 часа. Обикновено не я оставяме повече от половин час - много бързаме да си я хапнем

)). А колкото до платарината и иларията, това са два различни вида от семейство кефалови, малкото на платарината пак си е платарина, и малкото на иларията пак си е илария. Най-вкусно става с тези риби, но и друга морска с бяла месо ще свърши работа.
Мистър Лейзи - казвам млада риба, защто костичките на младата риба се разтварят по-бързо в лимоновият сок, но и по-голямата риба върши същата работа, условието да е прясна си остава. С прясна е наистина по-вкусно. А колкото до софийското чедо, мммм почти си прав, но да кажем че съм наполовина морсака, израснала съм край морето в семейството на харпунджии - от там и страстта към рибните рецепти

))
Ипа - съгласна съм с тебе, при по-дълъг престой в хладилника вкусът се променя, както и консистенцията на месото - вече не толкова вкусно!