Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:20 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: Веяна скумрия
Сготвено на: 06 Мар, 2010 11:21 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Веяна скумрия

Скумрията се изчиства и се поставя в слаба саламура за 12 часа за да се обезкърви.След това се слага в силна саламура (с концентрация като се пусне яйце площта, която плува отгоре да е колкото 5стотинки) за 24 часа. А след това 12 часа във вода смесена с оцет 50:50. Закача се на проветриво място и се изчаква около 10 дни.След това е готова за мезе.


 Profile  
 
 Рецепта: Веяна скумрия
Сготвено на: 07 Мар, 2010 10:36 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
:) Тази рецепта явно е за големи професионалисти. Дали пък да не споделиш как точно се прави саламурата и има ли и друг способ за измерване на силата и?
Иначе аз много, много искам да си завея една скумрия :)


 Profile  
 
 Рецепта: Веяна скумрия
Сготвено на: 08 Мар, 2010 5:14 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Много лесно се приготвя. Слабата саламура е вода:едра сол 5:1 5литра вода -1кг. едра сол. А силната саламура се измерва с яйце както е описано в рецептата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB