Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:10 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Апр, 2011 2:01 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2011 1:45 pm Сря
Мнения: 18
Location: Александруполи, Гърция
т.нар. глава на октопода освен всичко друго, съдържа и една цяла торба с мастило, която при внимателен подход веднага след улавянето трябва да се извади без да се спука. удрянето става с цел напълното отделяне на мастилото, а и за да омекне месото на "пипащия" звяр:-)

на снимката се вижда мастилената торба, вътрешностите, както и вече добре почистената глава: http://kopiaste.org/wp-content/uploads/2009/04/skin-removed.jpg

при замразените октоподи, торбата с мастилото е извадена, но в повечето случаи главата не е добре почистена. тя внимателно се измива като се изваждат всички останали във вътрешността ѝ дреболии. самата глава се приготвя заедно с пипалата.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2011 6:51 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Добре дошла и от мен.
Тази рецепта много ми прилича на начина, по които баба, която беше гъркиня, приготвяше калмарите. Но те са много по-крехки и не трябва предварителна обработка. Само баба ми не слагаше домати и понякога използваше и малко от мастилото на калмарите, за да придаде по-пикантен вкус.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB