1,5 кг. сепия (може и замразена)
2 кг. спанак
3 с.л. дом. пюре
2-3 стръка пресен лук
1/2 ч.ч. зехтин
1-2 ч.ч. вода
малко копър
сол
черен пипер
1/4 ч.ч. оцет
Измиваме спанака. Накъсваме го на 2-3 части всеки стрък, намачкваме го и го оставяме да се изцеди добре.
През това време приготвяме сепията. Почистваме, нарязваме и я измиваме внимателно. Изсипваме я в тенджера и добавяме 1/4 ч.ч. оцет (не добавяме вода). Оставяме месото да ври на умерен, по-скоро слаб огън, докато остане горе-долу с половината от първоначалната течност. Махаме от огъня.
В друга тенджера задушаваме в зехтина лука и копъра. Добавяме дом. пюре и сепията заедно с течността, в която е вряла. Добавяме вода, толкова че да покрие месото и да има още 1-2 пръста отгоре.
След като заври, добавяме спанака, солта и пипера и оставяме да заври един път. Отстраняваме от огъня.
Добър апетит!

(сготвено миналата седмица:-)