Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:56 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 08 Апр, 2011 8:52 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2011 1:45 pm Сря
Мнения: 18
Location: Александруполи, Гърция
1,5 кг. сепия (може и замразена)
2 кг. спанак
3 с.л. дом. пюре
2-3 стръка пресен лук
1/2 ч.ч. зехтин
1-2 ч.ч. вода
малко копър
сол
черен пипер

1/4 ч.ч. оцет

Измиваме спанака. Накъсваме го на 2-3 части всеки стрък, намачкваме го и го оставяме да се изцеди добре.
През това време приготвяме сепията. Почистваме, нарязваме и я измиваме внимателно. Изсипваме я в тенджера и добавяме 1/4 ч.ч. оцет (не добавяме вода). Оставяме месото да ври на умерен, по-скоро слаб огън, докато остане горе-долу с половината от първоначалната течност. Махаме от огъня.
В друга тенджера задушаваме в зехтина лука и копъра. Добавяме дом. пюре и сепията заедно с течността, в която е вряла. Добавяме вода, толкова че да покрие месото и да има още 1-2 пръста отгоре.
След като заври, добавяме спанака, солта и пипера и оставяме да заври един път. Отстраняваме от огъня.

Добър апетит! :wave:

Image
(сготвено миналата седмица:-)


Attachments:
File comment: Сепия със спанак.
sepia_spanak.jpg [29.58 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB