Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Авг, 2018 6:57 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Юли, 2011 4:46 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Продукти:
Ядките на 250 грама вече сварени миди
250 грама коктейлни скариди
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 малка глава лук, нарязана на ситно
две скилидки чесън
1 прясна зелена люта чушка, нарязана на ситно без семето
1 домат, обелен и нарязан на кубчета
настърган пресен джинджифил
700 мл. от бульона в който са сварени мидите
400 мл. кокосово мляко
сокът от един портокал
сокът от половин лимон
половин чаена лъжица къри на прах
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете малко зехтин в дълбок съд. Запържете за кратко лука, чесъна, лютата чушка, джинджифила, нарязаните на ивици зелена и червена чушка . Добавете бульона, портокаловия и лимоновия сок, кокосовото мляко. Подправете със кърито, сол и черен пипер. Намалете котлона и оставете да покъкъкри за около 10 ина минути. Добавете кубчетата домати и морските дарове и оставете още 5 мин. на котлона.

Image


Attachments:
supa_s_midi_i_skaridi.jpg [54.83 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2011 8:39 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Миш, ти правила ли си тази супа? Малко странна ми е комбинацията от портокалов сок и кокосово мляко с пресен джинджифил и люта чушка. :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2011 11:59 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Правих я вчера Кристи! Стана много вкусна. И понеже за обяд направих само две порции, вечерта се наложи още веднъж да я правя! :lol: Ще се пробвам да пусна и снимки!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2011 6:27 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Миш, миденият бульон с какво може да се замени, че мисля да ползвам замразени миди?


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2011 8:16 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Не знам,..честно казано Биски! :oops: АЗ също ползвах замразени, но имах и замразен миден бульон. Обикновено, когато се докопам до пресни миди , си вземам по-голямо количество, варя ги, и после замразявам ядките в пликчета, и бульона в кутийки.
Мисля все пак,че и без миден бульон би станало вкусно, защото вероятно си забелязала,че рецептата е почти същата като на Мокека.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB