Продукти:
Ядките на 250 грама вече сварени миди
250 грама коктейлни скариди
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 малка глава лук, нарязана на ситно
две скилидки чесън
1 прясна зелена люта чушка, нарязана на ситно без семето
1 домат, обелен и нарязан на кубчета
настърган пресен джинджифил
700 мл. от бульона в който са сварени мидите
400 мл. кокосово мляко
сокът от един портокал
сокът от половин лимон
половин чаена лъжица къри на прах
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете малко зехтин в дълбок съд. Запържете за кратко лука, чесъна, лютата чушка, джинджифила, нарязаните на ивици зелена и червена чушка . Добавете бульона, портокаловия и лимоновия сок, кокосовото мляко. Подправете със кърито, сол и черен пипер. Намалете котлона и оставете да покъкъкри за около 10 ина минути. Добавете кубчетата домати и морските дарове и оставете още 5 мин. на котлона.
