[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Хек с домати
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Авг, 2019 4:30 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
 Рецепта: Хек с домати
Сготвено на: 16 Апр, 2005 12:03 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Тези дни улучих една разкошна партида хек - едни такива, малки хекчета, на дължина не повече от 15 см.
Чудих се как да ги сготвя, че да не ги съсипя.
Панирани стават чудесно, но това е вече банално, та реших да ги направя в тава на фурната като вид плакия.
Преди всичко добре овалях хекчетата в брашно, объркано с малко сол.
Подредих ги в тавичката, поръсих ги с малко олио, след това ги затрупах с един буркан обелени и нарязани домати, на които отцедих сока. Тъй като доматите бяха осолени не добавих допълнително сол.
Поръсих върху доматите с още малко олио.
Поставих тавичката в загрята фурна, по средата, на температура 200°.
Времето за печене е около 35 мин.
Рибата стана вълшебна - крехка и сочна, а сосът, получен от брашното, доматите и олиото по време на печенето беше достоен за чудесната риба.
Би могло след изваждане на тавичката да се поръси със ситнонарязан магданоз.


 Profile  
 
 Рецепта: хек с домати
Сготвено на: 08 Май, 2005 10:01 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Здравейте!Рециптата е добра ,но пробвайте филе от амур.В тавичка нарязвате на све филетата,5стръка зелен лук,1 морков,1пиперка,5настъргани домати или от косерва,олио 4 супени лъжици,сол,черен пипер на вкус,равна супена лъжица червен пипер,4брдафинов лист,6брзърна бахар.Доливате с един литър вода и в гореща фурна.Като остане соса на 1/2 от тавата застройвате с две супени лъжици брашно размито във вода.Разбърквате и оставате леко да се запече на изключена фурна.Сервирате поръсена с магданоз.
:roll: От амур правя и рибена чорба.Сава много вкусно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB