Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Сеп, 2019 3:37 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Юни, 2004 2:23 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
След като Каро започна темата за вкусните неща, които някакви злодеи превръщат в будещи кошмари спомени, се сетих за цацата. Всички познавате полусварената в стара мазнина попара, която все още упорито ни предлагат по Черноморието.
А ето какво прави старият китаец, който има непретенциозно магазинче за китайска храна за вкъщи на съседния ъгъл:
Човекът си дава труда да изчисти цацата, като заедно с главата отстранява и вътрешностите. После хваща всяка рибка за опашката и я топва в паста от нишесте, соев сос, бяло вино и лют пипер. Пържи в много горещо и ПРЯСНО олио по няколко рибки, за да не се слепват и да не свалят температурата на пържене.
Трябва да почакаш 9-10мин., но пък знаеш защо стомахът ти се свива в очакване...


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юни, 2004 10:10 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 5:35 pm Пон
Мнения: 85
Къде го това магазинче?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2004 5:47 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
София, ул.Н.Рилски, близо до Витошка


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2004 6:03 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
В хладилната камера чака една кутия "Мойва" . Дали да я направя по рецептата на китаеца?


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2004 6:50 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Действай, само помоли някой да ти държи очите дръпнати, докато пържиш. И като я поднасяш, не забравяй да се усмихваш широко и да се кланяш любезно :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Сеп, 2004 9:36 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Нямам думи да израя удоволствието ,което изпитах докато ядох тази цаца!!!!Само дето я пробвах с бира ,но не и навреди .. :wink: Върховна е !!!Браво на китаеца !Браво и на to4ica!!!! :) 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB