Пъстърва с магданозен сос
===================
Продукти:
4 пъстърви,
2 яйца,
брашно,
галета,
връзка ситно нарязан магданоз,
120 гр. масло,
сос бешамел,
сол,
черен пипер.
Изчистете, измийте и подсушете пъстървите.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Оваляйте в галета.
В тиган разтопете маслото и запържете рибите по 5 мин от всяка страна.
Извадете ги и ги оставете на топло.
В същия тиган задушете магданоза с малко сол.
За соса Бешамел:
Леко запържете брашното с масло.
Преди да порозовее, сипете малко мляко.
Пържете до сгъстяване на соса.
Сосът става много пикантен ако прибавите малко ситно нарязана аншуа.
Сервирайте рибата полята с готовия магданозен сос, а отгоре полейте със сос Бешамел.
|