Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:37 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
 Рецепта: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 27 Фев, 2012 6:16 pm Пон 



Dill Pickle Relish
3 чаши (около 220мл. чашата) нарязани на ситно краставици
4 глави лук (среден размер) – нарязани на ситно
2 чаени лъжички сол
1 чаша оцет (220мл)
1 чаша (220мл) захар
1 чаена лъжичка куркума
1 чаена лъжичка синапено семе
1.5 чаени лъжички семена от копър

Постави в тенджера краставиците и лука, посоли и ги остави да престоят за 30 минути.
Изхвърли образувалата се течност.
Разбъркай всички продукти добре.
Включи котлона и нека сместа да заври на ниска температура и вари около 5 минути.
Пресипи в буркани.
Бурканите, ако са с подходящи капачки, могат да се стерилизират за 10 минути


  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 27 Фев, 2012 9:39 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Kumara написа:
Dill Pickle Relish
3 чаши (около 220мл. чашата) нарязани на ситно краставици
4 глави лук (среден размер) – нарязани на ситно
2 чаени лъжички сол
1 чаша оцет (220мл)
1 чаша (220мл) захар
1 чаена лъжичка куркума
1 чаена лъжичка синапено семе
1.5 чаени лъжички семена от копър

Постави в тенджера краставиците и лука, посоли и ги остави да престоят за 30 минути.
Изхвърли образувалата се течност.
Разбъркай всички продукти добре.
Включи котлона и нека сместа да заври на ниска температура и вари около 5 минути.
Пресипи в буркани.
Бурканите, ако са с подходящи капачки, могат да се стерилизират за 10 минути


Господи!!! (нищо, че съм войнстващ атеист... :twisted: )
Винаги, когато видя "изхвърли образувалата се течност", кулинарно-скъперническата ми душа получава тотален стрес... :mrgreen:
И ми припомня, че колкото и да съм влюбен в китайската кухня и начини на готвене, просто не мога да понеса, когато дръпнатите гадове започнат да правят салата от ряпа, моркови, зеле или краставици, те задължително изстискват(!!!) и изхвърлят(!!!) отделения сок, че на всичкото отгоре, даже промиват(!!!) настърганите зеленчуци!
Т.е., просто изхвърлят възможно най-ценното от въпросните зеленчуци и оставят единствено вулгарната целулоза! Кажете ми, на какво прилича това от кулинарна и човешка гледна точка???
Та и в случая - "изхвърли образувалата се течност". Пфу...
Е, няма да я изхвърля тази красота, а просто ще си я изпия, е, това е!
В случая, нямам нищо против рецептата като цяло, освен факта, че тази красота впоследствие ще трябва да се вари, което ще сведе до абсолютната нула нейните ароматни, хранителни и вкусови качества.
И, изобщо не ми е ясно, за какъв дявол е добавената куркума, която, както знаете е подправката с най-мощни антиканцерогенни качества? Но пък, като аромат и вкус, според мене ни най-малко не се съчетава с посочените свежи и ароматни продукти?
Приятелко Кумара, много те моля, когато превеждаш рецепти от произволни кулинарни сайтове в необятния Интернет, поне подбирай такива (сайтове и рецепти), които малко-отмалко съвпадат с европейско-ориенталските ни ориентировки на вкусовете. ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 02 Мар, 2012 3:22 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Някаква нова мода ли има, да се пишат заглавията на рецептите на английски? :shock:


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 02 Мар, 2012 4:28 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
миш маш написа:
Някаква нова мода ли има, да се пишат заглавията на рецептите на английски? :shock:

Едва ли...
По-скоро така е в списанието, откъдето е преведена рецептата, просто заглавието не е преведено за ефект... :P


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 11 Апр, 2012 6:59 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
gotin написа:
...дръпнатите гадове ...

Готин, каквото и да мислиш за азиатските кулинарни технологии, не ти прави чест да третираш хората, които са различни от теб, по този начин. :evil:


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 11 Апр, 2012 7:46 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Сиггурен съм, че Готин го казва с любов към тях.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 12 Апр, 2012 2:29 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
kristi написа:
gotin написа:
...дръпнатите гадове ...

Готин, каквото и да мислиш за азиатските кулинарни технологии, не ти прави чест да третираш хората, които са различни от теб, по този начин. :evil:

Кристи, явно нещо ти се е позагубило чувството за хумор и приемаш нещата 1 към 1...
М-р Лейзи е абсолютно прав - не може да декларирам огромната си влюбеност и пристрастие към азиатската кухня и да обиждам носителите й, нали? Естествено, че е казано с любов!
Апропо, почти целият 6-милиарден свят е различен от мене по идея и по принцип, това означава ли задължително, че обиждам всички тях?
След като нямаш чувство за хумор и ирония, обещавам следващият път, когато пиша такива неща, специално за тебе да пиша в скоби "Майтап, бе, Уили"... :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 12 Апр, 2012 2:52 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
gotin написа:
kristi написа:
gotin написа:
...дръпнатите гадове ...

Готин, каквото и да мислиш за азиатските кулинарни технологии, не ти прави чест да третираш хората, които са различни от теб, по този начин. :evil:

Кристи, явно нещо ти се е позагубило чувството за хумор и приемаш нещата 1 към 1...
М-р Лейзи е абсолютно прав - не може да декларирам огромната си влюбеност и пристрастие към азиатската кухня и да обиждам носителите й, нали? Естествено, че е казано с любов!
Апропо, почти целият 6-милиарден свят е различен от мене по идея и по принцип, това означава ли задължително, че обиждам всички тях?
След като нямаш чувство за хумор и ирония, обещавам следващият път, когато пиша такива неща, специално за тебе да пиша в скоби "Майтап, бе, Уили"... :lol:


Готин, дано никога не си се обяснявал в любов по този начин. :lol:
Нито ми беше сµешно, нито µе лъхна любовен повей като ти четях µнението. :-?
Сложи другия път едни кавички, за такива като µен, непроуµяващи изискания ти хуµор и деликатната ти ирония. ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 12 Апр, 2012 4:55 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Кристи, какви са тези древногръцки букви, които използваш?


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Dill Pickle Relish
Сготвено на: 12 Апр, 2012 5:18 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
MR.LAZY написа:
Кристи, какви са тези древногръцки букви, които използваш?

Като натисна M на клавиатурата, излиза това - m. И единствената буква, която µи се приближава до нашата буква е тази. Нали все пак тя е първоизточника. Липсват µи и ф, и щ, и трябва да ги правя с Copy i Paste.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми

Topic Replies
Sweet Pickle Relish 5

Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB