Kumara написа:
Dill Pickle Relish
3 чаши (около 220мл. чашата) нарязани на ситно краставици
4 глави лук (среден размер) – нарязани на ситно
2 чаени лъжички сол
1 чаша оцет (220мл)
1 чаша (220мл) захар
1 чаена лъжичка куркума
1 чаена лъжичка синапено семе
1.5 чаени лъжички семена от копър
Постави в тенджера краставиците и лука, посоли и ги остави да престоят за 30 минути.
Изхвърли образувалата се течност.
Разбъркай всички продукти добре.
Включи котлона и нека сместа да заври на ниска температура и вари около 5 минути.
Пресипи в буркани.
Бурканите, ако са с подходящи капачки, могат да се стерилизират за 10 минути
Господи!!! (нищо, че съм войнстващ атеист...

)
Винаги, когато видя "изхвърли образувалата се течност", кулинарно-скъперническата ми душа получава тотален стрес...
И ми припомня, че колкото и да съм влюбен в китайската кухня и начини на готвене, просто не мога да понеса, когато дръпнатите гадове започнат да правят салата от ряпа, моркови, зеле или краставици, те задължително изстискват(!!!) и изхвърлят(!!!) отделения сок, че на всичкото отгоре, даже промиват(!!!) настърганите зеленчуци!
Т.е., просто изхвърлят възможно най-ценното от въпросните зеленчуци и оставят единствено вулгарната целулоза! Кажете ми, на какво прилича това от кулинарна и човешка гледна точка???
Та и в случая - "изхвърли образувалата се течност". Пфу...
Е, няма да я изхвърля тази красота, а просто ще си я изпия, е, това е!
В случая, нямам нищо против рецептата като цяло, освен факта, че тази красота впоследствие ще трябва да се вари, което ще сведе до абсолютната нула нейните ароматни, хранителни и вкусови качества.
И, изобщо не ми е ясно, за какъв дявол е добавената куркума, която, както знаете е подправката с най-мощни антиканцерогенни качества? Но пък, като аромат и вкус, според мене ни най-малко не се съчетава с посочените свежи и ароматни продукти?
Приятелко Кумара, много те моля, когато превеждаш рецепти от произволни кулинарни сайтове в необятния Интернет, поне подбирай такива (сайтове и рецепти), които малко-отмалко съвпадат с европейско-ориенталските ни ориентировки на вкусовете.