Кабал, ти предлагаш корекции в рецептата, за да отговаря на твоя вкус. Но твоя вкус, не е универсален еталон. Това се опитва да ти обясни Маца.
Ако не беше рецептата на Биски, никога нямаше да ми хрумне да приготвя сурово цвекло. А ако беше писала само да се маринова, щях да направя варена маринатата със сол, захар, оцет и олио, и да накисна вътре цвеклото. Нямаше да се сетя никога да го приготвя по технологията на Биски.
Извод: за мен е необходимо да се пишат мерки и съставки в рецептите, а после всеки си ги прави по вкуса( с изключение не десертите и тестените изделия, които са по-трудни за импровизации). Но това не значи, че рецептите са грешни, а просто, че "по вкус и по цветь..."
