Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 8:02 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 18 Авг, 2009 9:25 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Кабал, ти предлагаш корекции в рецептата, за да отговаря на твоя вкус. Но твоя вкус, не е универсален еталон. Това се опитва да ти обясни Маца.
Ако не беше рецептата на Биски, никога нямаше да ми хрумне да приготвя сурово цвекло. А ако беше писала само да се маринова, щях да направя варена маринатата със сол, захар, оцет и олио, и да накисна вътре цвеклото. Нямаше да се сетя никога да го приготвя по технологията на Биски.
Извод: за мен е необходимо да се пишат мерки и съставки в рецептите, а после всеки си ги прави по вкуса( с изключение не десертите и тестените изделия, които са по-трудни за импровизации). Но това не значи, че рецептите са грешни, а просто, че "по вкус и по цветь..." :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 11:02 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Заключвам темата преди да се нажежат страстите.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB