Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 5:51 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 18 Авг, 2009 10:05 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
Маца написа:
Кабал, корекциите които предлагаш всъщност са въпрос на вкус - дали да ти е с повече чесън, с повече оцет или по-мазно си е строгоиндивидуално. За орехите съм принципно съгласна, но пък мъжът ми не яде орехи, така че и това е въпрос на вкус. Аз съм правила рецептата едно към едно и пак беше хубава, друг път съм правила разновидност, и тя беше прекрасна.
Тоест - тази рецепта е базата, основата, от там насетне си е въпрос на лични вкусове и въображение.

Ми то тогава що не написахте за рецепта, взимате едно цвекло и го мариновате ... Пак е идея ... защо трябва да се пишат рецепти с мерки и други безмислени според Вас неща?


Някакъв проблем с комуникацията ли имаш?
Очевидно не си ми прочел поста, а се опитваш да се заяждаш, от което не виждам особен смисъл. Рецептата е добра, а това, че някой е направил някакви модификации, които на него са му харесали не е повод да се коригира основната рецепта.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 9:25 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Кабал, ти предлагаш корекции в рецептата, за да отговаря на твоя вкус. Но твоя вкус, не е универсален еталон. Това се опитва да ти обясни Маца.
Ако не беше рецептата на Биски, никога нямаше да ми хрумне да приготвя сурово цвекло. А ако беше писала само да се маринова, щях да направя варена маринатата със сол, захар, оцет и олио, и да накисна вътре цвеклото. Нямаше да се сетя никога да го приготвя по технологията на Биски.
Извод: за мен е необходимо да се пишат мерки и съставки в рецептите, а после всеки си ги прави по вкуса( с изключение не десертите и тестените изделия, които са по-трудни за импровизации). Но това не значи, че рецептите са грешни, а просто, че "по вкус и по цветь..." :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 11:02 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Заключвам темата преди да се нажежат страстите.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB