Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 04 Мар, 2021 1:56 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 14 Окт, 2008 7:21 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Kristi, с варено няма да стане, крайният резултат трябва да е хрупкав.

Алеко, благодаря! Приятно ми е да развенчавам митове 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2008 7:48 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Яснооо. Първо ще трябва да си хапна баналното цвекло и после ще си направя вкусотийката.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2008 9:13 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Това страхотно цвекло, когато го правя в къщи си го комбинирам с начукани орехи и чесън. Малкото коте страшно го обича, то може би се видя и на срещата, само ме караше да му давам цвекло. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2008 9:20 am Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
С ръка на сърце признавам, че това цвекло и аз го похапнах с удоволствие, въпреки че принципно недолюбвам въпросния зарзават. Мерси, Биски! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2008 9:24 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
С ръка на сърце признавам, че това цвекло и аз го похапнах с удоволствие, въпреки че принципно недолюбвам въпросния зарзават. Мерси, Биски! :)


И твоят мит бе развенчан! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2008 9:25 am Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Да, ама само щото за кисело умирам, пък било то и цвекло :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2009 1:21 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юли, 2007 6:29 pm Пон
Мнения: 58
Location: дупница
Браво и от мен, Бисквитке !!!
Рецептата е страхотна! Всички у дома я харесахме много! Следващият път обаче ще намаля оцета наполовина, за да направя сравнение. На мен ми се стори малко по-кисело, отколкото обичам , а аз обичам киселичко... Ползвах 6% оцет ...


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2009 11:31 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Днес направих цвеклото. И тъй като съм малко разсеяна, а и не бях преписала рецептата, залях го с олиото сурово. После го ръсих със сол и поливах щедро с бял балсамов оцет и сложих само 2 скилидки чесън. Вярвайте ми, ако искате, но стана фантастично. Сега го чакам да изстине и мисля, че ще си го изям самичка. Ще го направя за голямото парти, за да изненадам французите. Благодаря ти, Биски, за рецептата.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2009 10:08 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Много се радвам, че ви е харесало!


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юни, 2009 11:10 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
biskvitka написа:
Kristi, с варено няма да стане, крайният резултат трябва да е хрупкав.

Алеко, благодаря! Приятно ми е да развенчавам митове 8)



Биски, ако знаеш колко още цвеклолюбители има от снощи, ще ти стане направо страшно приятно.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юни, 2009 12:24 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Кристи, :claq: :hug:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юли, 2009 6:51 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Правих го преди време и според мен трябват мако корекции:
1. Да се сложи повече чесън (иначе не се усеща вкуса).
2. Оцет-а да се увеличи.
3. Олиото да се намали на половина.
4. Следващия път смятам да добавя и смлени орехи (мисля че ще е по хубаво).
Използвах при направата 500гр. цвекло и мерителна чашка 250гр. от хлебопекарната която е разграфена и спазвах точно дадените пропорции.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юли, 2009 9:40 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
Правих го преди време и според мен трябват мако корекции:


Кабал, корекциите които предлагаш всъщност са въпрос на вкус - дали да ти е с повече чесън, с повече оцет или по-мазно си е строгоиндивидуално. За орехите съм принципно съгласна, но пък мъжът ми не яде орехи, така че и това е въпрос на вкус. Аз съм правила рецептата едно към едно и пак беше хубава, друг път съм правила разновидност, и тя беше прекрасна.
Тоест - тази рецепта е базата, основата, от там насетне си е въпрос на лични вкусове и въображение.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2009 6:05 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Маца написа:
Kabal написа:
Правих го преди време и според мен трябват мако корекции:


Кабал, корекциите които предлагаш всъщност са въпрос на вкус - дали да ти е с повече чесън, с повече оцет или по-мазно си е строгоиндивидуално....


Напълно съм съгласна с тебе Мацо. Аз също не спазих рецептата "мот а мо", даже и не попарих цвеклото, а го приготвих сурово - идеята е важна, а вариантите са много.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 9:34 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Маца написа:
Кабал, корекциите които предлагаш всъщност са въпрос на вкус - дали да ти е с повече чесън, с повече оцет или по-мазно си е строгоиндивидуално. За орехите съм принципно съгласна, но пък мъжът ми не яде орехи, така че и това е въпрос на вкус. Аз съм правила рецептата едно към едно и пак беше хубава, друг път съм правила разновидност, и тя беше прекрасна.
Тоест - тази рецепта е базата, основата, от там насетне си е въпрос на лични вкусове и въображение.

Ми то тогава що не написахте за рецепта, взимате едно цвекло и го мариновате ... Пак е идея ... защо трябва да се пишат рецепти с мерки и други безмислени според Вас неща?


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 10:05 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
Маца написа:
Кабал, корекциите които предлагаш всъщност са въпрос на вкус - дали да ти е с повече чесън, с повече оцет или по-мазно си е строгоиндивидуално. За орехите съм принципно съгласна, но пък мъжът ми не яде орехи, така че и това е въпрос на вкус. Аз съм правила рецептата едно към едно и пак беше хубава, друг път съм правила разновидност, и тя беше прекрасна.
Тоест - тази рецепта е базата, основата, от там насетне си е въпрос на лични вкусове и въображение.

Ми то тогава що не написахте за рецепта, взимате едно цвекло и го мариновате ... Пак е идея ... защо трябва да се пишат рецепти с мерки и други безмислени според Вас неща?


Някакъв проблем с комуникацията ли имаш?
Очевидно не си ми прочел поста, а се опитваш да се заяждаш, от което не виждам особен смисъл. Рецептата е добра, а това, че някой е направил някакви модификации, които на него са му харесали не е повод да се коригира основната рецепта.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 9:25 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Кабал, ти предлагаш корекции в рецептата, за да отговаря на твоя вкус. Но твоя вкус, не е универсален еталон. Това се опитва да ти обясни Маца.
Ако не беше рецептата на Биски, никога нямаше да ми хрумне да приготвя сурово цвекло. А ако беше писала само да се маринова, щях да направя варена маринатата със сол, захар, оцет и олио, и да накисна вътре цвеклото. Нямаше да се сетя никога да го приготвя по технологията на Биски.
Извод: за мен е необходимо да се пишат мерки и съставки в рецептите, а после всеки си ги прави по вкуса( с изключение не десертите и тестените изделия, които са по-трудни за импровизации). Но това не значи, че рецептите са грешни, а просто, че "по вкус и по цветь..." :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 11:02 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Заключвам темата преди да се нажежат страстите.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB