Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:48 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Ное, 2005 12:55 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
2кг зеленчуци /бяла ряпа, моркови, китайско зеле, бяло зеле, краставици, целина, чушки/
ок.50г пресен джинджифил
250г сол
2с.л. захар
4-5 сушени люти чушки
8 парченца звезден анасон
1 с.л.бял пипер
50г оризова ракия /аз слагам бренди или водка/
Морковите, целината и ряпата се обелват /краставиците - не/. Зеленчуците се нарязват на немного тънки парчета, разбъркват се и се слагат в буркани. В тенджера се кипва 2,5л вода и се прибавят солта, захарта, лютите чушки, анасона пипера, нарязания на шайби джинджифил и алкохолът. Горещата марината се излива върху зеленчуците, бурканите се затварят и престояват 2-3 дни.
Туршията се сервира полята с малко олио като мезе на...


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 10:45 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Точице, белият пипер млян ли е или на зърна?
Нямам опит с туршиите, особено с китайските, затова не знам :oops:.
Това за звездовидния анасон също не го разбрах съвсем, какво означава 8 парченца? 8 звездички или 8 лъча :oops:?
Признавам си, не съм използвала тази подправка, но в петък ще отида до пазара специално за нея и за зеленчуци за туршийката!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 6:06 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Точице, белият пипер млян ли е или на зърна?
Нямам опит с туршиите, особено с китайските, затова не знам :oops:.
Това за звездовидния анасон също не го разбрах съвсем, какво означава 8 парченца? 8 звездички или 8 лъча :oops:?
Признавам си, не съм използвала тази подправка, но в петък ще отида до пазара специално за нея и за зеленчуци за туршийката!

Да ти кажа, в рецептата не пишеше да е млян и аз го сложих на зърна. А за анасона със сигурност са 8 звездички, може да намалиш количеството малко, защото ароматът е много силен, а съм яла такава и въобще без дъх на анасон. И аз нямам особен опит с туршии, но тази се получи каквато я сервират в китайските ресторанти, така че май сме на прав път... ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 6:29 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ще пробвам непременно! Благодаря за поясненията, Точице!
Само дано успея да намеря анасон в кварталния пазар.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB