Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
 Рецепта: Маринован лук
Сготвено на: 02 Ное, 2005 4:46 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Маринован лук


1 кг лук ( най-добре арпаджик или поне среден размер кромид )

Марината

. 200 мл оцет( 8 %)
. 500 мл вода
. 100 мл мед
. 1 дафинов лист
. 1 ч л сол
. няколко зърна черен пипер
. карамфил...

. Лука се нарязва на филии( ако е арпаджик на две или цял)....
. Всичко за марината се омесва и се слага в една тенджерка ...
. Маринатата се кипва, добавя се лука и подправките.....
. Сварете лука до "прозрачност " (стъкло)...
. В буркан се поставя лука и отгоре се залива с марината ..
. Оставя се да се маринова минимум 12 часа в хладилника....

*Може да се добави една две клонки розмарин и/ или копър...
Ако добавите цвекло (сурова или варена) лука се оцветява красиво виж снимката...
НЕ трябва да се вари дълго лука, като кипне и се маха от отгъня.. а може и да се залее суров с гореща марината...ако искате много хрупкав лук мариновайте поне 24 часа...В марината може да се добави олио ..... Няма проблем да се съхранява цяла седмица в хладилника...Важно марината да покрива изцяло лука.....Ако искате зелен цвят добавете сок от спанак или сок от магданоз...


Image


Attachments:
лук.jpg [19.89 KiB]
Downloaded 4 times


Last edited by marabu on 13 Ное, 2005 6:10 pm Нед, edited 2 times in total.
 Profile  
 
 Рецепта: Маринован лук
Сготвено на: 03 Ное, 2005 11:36 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Много апетитно изглежда!


 Profile  
 
 Рецепта: Маринован лук
Сготвено на: 03 Ное, 2005 12:32 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Може ли да попитам... с какво и как се яде?


 Profile  
 
 Рецепта: Маринован лук
Сготвено на: 03 Ное, 2005 1:36 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Гарнитура за месо .... Салата или добавка за салата ...... Аз лично си го ядох като туршия :)


 Profile  
 
 Рецепта: Маринован лук
Сготвено на: 03 Ное, 2005 1:49 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мисля, че и за мезе за някоя съгревающа напитка става. :jump2:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB