Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:30 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Юни, 2005 6:34 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
За да се получи идеалното сладко предлагам няколко съвета от опит.

1. Ягодите се измиват и се слагат в съда, в който ще се вари сладкото, там се посипват със захарта - достатъчно е да престоят 1 нощ. Съда трябва да е възможно по-широк, за да може излишната вода да се изпарява по-бързо.

2. На другата сутрин просто се слага съда на огъня, няма смисъл да се отделя сиропа. Честичко, минавайки покрай котлона, внимателно се отделя образувалата се от варенето пяна и се разбърква.

3. Не се опитвайте да капете върху нокът горещия сироп, за да видите дали се разлива - :hair: боли! Става и в чинийка. Докато сладкото ври, сиропа винаги е доста по-рядък, затова не чакайте капката да остане съвсем цяла, защото после няма да можете да извадите сладкото от буркана. Ако случайно не сте го улучили по-лесно е да се довари на другия ден, за да се сгъсти, отколкото ако сте го изпуснали... май :?: не може вече да се разрежда.

4. Лимонтозуто се слага непосредствено преди махането на съда от огъня, докато още ври, разбърква се за да се разтвори и се маха от огъня. За ягоди, малини, капини, касис и френско грозде не се слага пектин, те сами се желират от семчиците, които имат, за това е по-добре да остане малко по-рядко.

5. Насипва се в чисти, сухи и немиришещи буркани докато е още горещо и се затварят.

Това е от мен по въпроса. Правя го всяка година и не остава. Действайте - не може да не стане!


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юни, 2005 9:09 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря, Надя!
Бурканите трябва ли да са горещи?


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юни, 2005 9:40 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Не е необходимо, но така или иначе аз ги държа с кърпа, защото като наливам горещото сладко те се стоплят веднага. После веднага обърсваш с кърпата ръба и затварящ плътно. Успех!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB