Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:25 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 19 Дек, 2005 8:58 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
0,5кг орехови ядки
4 с.л.сол
600мл винен оцет
2 пръчици канела
6 карамфилчета
няколко зърна разноцветен пипер /или черен/

Ядките се измиват и се заливат с литър вода, смесена със солта. Престояват 24ч. След това отново се изплакват, отцеждат и се слагат в стъклен буркан. Оцетът се слага да заври заедно с подправките и още топъл, но не горещ, се излива в буркана – трябва да покрие орехите. Съхранява се на хладно 2-3 седмици преди консумация. Първоначално саламурата помътнява, но след няколко дни отново се избистря.
Маринованите орехи са добри като прибавка към тлъсти печена меса и жълти сирена, а стават и за самостоятелно мезе.

Източник: gazeta.pl

P.S. Когато не ми се чака, просто сварявам орехите в оцет и вода 3:1, заедно с подправките, но ефектът не е същият.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB