Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:07 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 13 Яну, 2006 9:36 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Вземаме един буркан от 3 л и го измиваме добре и го подсушаваме.Предварително закупените люти чушленца се измиват и всяко едно се дупчи с игла на две три места.Редим ги плътно в буркана една до друга.Изсипваме бутилка и половина винен оцет.Добавяме нарязан на ситно чесън,копър,20 суп.л-ци сол с връх и 25 суп.л-ци захар също с връх.Затваряме буркана и обръщаме с капачката надолу като на всеки 2-3 дни го обръщаме.Това трябва да правим 14 дни.Държим на студено Така приготвената бяла шипка става много приятно лютива .Не се стерилизира.Всяка година със съпругата ми правим по 5-6 такива буркана които ни стигат за зимата.Опитайте и ще се уверине че чушлетата стават много вкусни.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB