Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:46 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Фев, 2006 3:04 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Мариновани гъби с чесън

300 г гъби

Марината

6-8 скилидки чесън
75 мл олио
сок от един лимон ( 50 мл вино)
1 ч л мед (на вкус)
1/2 ч л черен пипер
1/2 - 1 ч л сол
пресен копър, магаданоз, босилек и т.н (на вкус)
2 с л семки или орехи

. Ако гъбите са големи се нарязват на половинки ..
. Кипва се вода и гъбите се бланшират (буквално за няколко секунди)
. Обливат се със студена вода..
. Чесъна се наситнява ...
. Лимоновия сок, олио се разбъркват .. добавя се сол, мед, черен пипер и ситно
нарязани зелени подправки...
. Гъбите се заливат с марината и се оставят за няколко часа (цяла нощ)в хладилника ..
. При сервирани се поръсват с изпържени слънчогледови семки или орехи...

Image

* Могат да бъдат съхранени в хладилника до седмица, колкото повече стоят толкова по- вкусни стават..Може лимонов сок(вино) да се замени с оцет..Колкото и да е странно семките (орехи) доста добре допълват вкуса(убиват чесновия вкус).. Всъщност ползвах чесън на прах .. 6-8 скилидки ми се виждатдоста чесново :).. Ако ползвате консервирани печурки - няма нужда от бланширане
Източник

Приятен Апетит !!!


Attachments:
Мариновани гъби с чесън .jpg [52.17 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 03 Фев, 2006 8:49 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Чакам покана! :knife:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Фев, 2006 9:30 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Първо у вас на суши ;)

[hide]Защо аз няма колежка -приятелка с мъж суши- майстор.. :( [/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB