Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:47 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Сеп, 2007 12:31 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
ТУРШИЯ ЗЕЛЕНА ЗА 3-ЛИТРОВИ БУРКАНИ

Когато е готова за консумация продуктите остават свежи все едно туко що са нарязани.

3 кг зеле
1 ½ кг моркови
1 кг зелени домати
2 кг камби
1 кг краставици
1 гл. Целина+ зеленината
1 гл.карфиол
200 г чесън
1 кг кромид лук
1 вр.магданоз
Нарязват се и се разбъркват

В буркана (мисля, че от количеството ставаха 3 буркана от 3 л.):

Сипват се на дъното на всеки от бурканите по 150 г оцет; 3 суп.лъжици сол;
3 с.л. захар; 6 аспирина

Натъпкват се зеленчуците добре и се заливат с много гореща вода, след което се затварят и обръщат. В продължение на една седмица се обръщат всеки ден.

За 800г буркани консервантът се дели на 3.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2007 2:43 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Краставиците корнишони ли са.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2007 3:06 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
IPA написа:
Краставиците корнишони ли са.

Няма значение


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2007 9:27 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
У Кабалови таз зима бая ще се пие май! Я вижте само колко туршиики си е приготвил човекът. :mrgreen:

Наздраве!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB