Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:54 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Подправка "Оля"
Сготвено на: 20 Окт, 2008 8:35 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
УНИВЕРСАЛНА ПОДПРАВКА "ОЛЯ"
============================
4 кг. червени или зелени чушки
1/2 кг. люти чушлета
1 кг. чесън
10 вр. копър
много босилек и магданоз ( също по 10 връзки )
1/2 кг. оцет
сол на вкус
300 гр. пчелен мед
300 мл. зехтин

ПОЛОВИН ДОЗА
=============
УНИВЕРСАЛНА ПОДПРАВКА "ОЛЯ"
============================

2 кг. чушки - зелени, червени или камби,
300 гр. люти чушлета,
1/2 кг. чесън,
5 вр. копър,
5 вр. магданоз,
5 вр. босилек,
250 мл. оцет,
150 гр. пчелен мед (или съответното количество захар),
150 мл. зехтин или олио,
сол на вкус, но около 200 гр.


Почистените от семенната част чушки и чушлетата без дръжки се смилат на машинка за месо заедно с почистения чесън.
В сместа се добавят нарязаните наситно зелени подправки, обърква се и се добавят останалите подправки, солта, оцета и зехтина.
Обърква се още веднъж, престоява няколко часа, пак се обърква и се пълни в бурканчета.
Универсална , става за всякакъв вид супи по време на приготвянето им или при сервиране, както и за всички видове манджи.
Не се стерилизира.
Изключително трайна - спокойно издържа две години и повече в хладилник.
Или с добре завита капачка на хладно.

P.S. Съжалявам, че сега се сетих за тази фантастична подправка, баш когато пресният босилек вече е дефицитен, но рецептата става съвсем успешно и със сушен.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB