Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:23 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 09 Ное, 2009 11:17 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Когато се прави сладко, било на котлон, било на в машина - вода не се слага.
За моята машина рецептата е следната:

450 г плодове пресни (или 550г замразени)
захар 1:1 спрямо плодовете
пресен лимонов сок - 3 с.л., или 1 с.л. концентриран.

Ако използваш обикновена захар, ще стане течен сиропа, ако сложиш захар с пектин - ще се желира и ще стане конфитюр.

Ако искаш да е по-диетично, намали захарта и увеличи плодовете пропорционално. Но не прекалявай, защото ако сложиш много малко захар, сладкото ще стане нетрайно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB