Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:50 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Домашен суджук
Сготвено на: 28 Дек, 2009 12:18 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
1,5 кг телешко месо
2,5 кг шарено свинско месо
1 винена чашка червено вино
по 20 гр сол на килограм месо
1 лъжица захар
20 гр млян кимион
5 гр млян черен пипер
2 щипки мляно копърено семе
препълнена чаена лъжичка млян сминдух
2 препълнени лъжички червен пипер

Омесихме добре смляното месо и подправките,оставихме да "узрее" 24 часа и напълнихме в свински черва.


 Profile  
 
 Рецепта: Домашен суджук
Сготвено на: 29 Дек, 2009 8:48 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ох, добре че снимка не си пуснала, че да не роня сълзи сега пред монитора:)))
Аз никога не съм правила такива неща, а и баща ми навремето е правил 1 или 2 пъти, та нямам спомени, затова и експертно мнение не мога да дам.
Обаче имам едно питане: Дали пък тези подправки не са твърде малко за 4 кг. месо. Особено черния пипер и кимиона? Може би са си нормално количество, но като знам колко слагам на една обикновена манджа....


 Profile  
 
 Рецепта: Домашен суджук
Сготвено на: 29 Дек, 2009 11:13 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Записала бях една рецепта за примерна домашна наденица от едно звездево предаване и там на 5 кила месен мат'риал се падаше 30 гр кимион и 15 гр черен пипер.Аз затуй очаквам поправки и съвети,за да получим възможно най-качествен продукт.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2010 11:45 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2010 11:27 pm Вто
Мнения: 3
Ако на тази рецепта съкратите червения пипер,увеличите двойно черния пипер и намалите количеството на сминдуха,ще се получи истинска домашна наденица.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB