Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:05 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 16 Ное, 2011 3:40 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
всъщност е доста проста рецепта. Изисква време и усилие, но е проста. Доматки взимам 20 30 кила от пазара като ги гледам да са от тия дребните или рома или има едни мъненки кръгли. Слагам ги в едно корито или казанка пълна с вода и почвам да ги реша на по наполовинки или четвъртинки като изрязвам капъшките. Събирам изрязаните домати в сухи кофи или корито. Меля ги с машинка за кайма автоматична и понеже остава отпадък, който има още сок в него - премилам. така получения сок в казана или в каквото съм го мелил е с около 1 2 кила по - лек от основното 20 30 кила домати. Сипвам 2 3 пакета сол от по кило, слагам чер пипер, магданоз толкова, че да покрие отгоре хубаво сока, нарязан на ситно с дръжките. сипвам в буркани като в бурканчето слагам напред парче домат или цяло малко доматче и в някои от бурканите слагам люта чушка ама това си е вече предпочитание. В някои слагам и лук. Затварям бурканите и варя в казан на огън. Сега понеже в София малко трудно става тоя номер с огъня, вариант голяма тенджера на котлона върши работа, ама си е врътня доста.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB