Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:38 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 18 Ное, 2011 3:53 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
и на мен ми дойде ред да се изявя с туршиите - седнах си аз днеска без работа мислих мислих какво да правя и рекох да погледна какво имам у шкафа със зеленчуците. Гледах гледах - то само моркове, лук и чесън. И си викам я да пробвам я нещо, пък какво сабя покаже. Хванах две мъненки бурканчета (от мед, не, че има някакво значение) и им ги нарезах вътре моркови като да се понапълнят. Единият го оставих така, а на другия му турих и лук, и чесън, малко мерудия, една малка лъжичка захар(и на двата), сол(на втория), налях ги с олио и оцет и поради липсата на казанка ги сложих в големата тенджера, налях я с вода и на котлона. Просто, става бръже и резултатът е - само морковите - сладко - кисела разядка, наподобява малко у китайския сладко - киселите истории. Другият - киселка туршийка, верно, бедна откъм зеленчуци, ама пък убава стана.
Да обобщим
1. вариант - по - простият
необходими са
буркан с метална капачка (че пластмасовата ше се стопи при варене)
моркови
оцет
олио
1 чаена лъжичка захар

2. вариант - по - малко простият
необходими са
същите неща като 1 вариант плюс
2 лъжички сол
оцетът е малко повече, а олиото - по - малко
мерудия, нарязана на ситно
чесън на филийки
лук като за кюфтета надробен

и за двете - желание за експериментиране у кухнята
надявам се на некой да му хареса :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB