и на мен ми дойде ред да се изявя с туршиите - седнах си аз днеска без работа мислих мислих какво да правя и рекох да погледна какво имам у шкафа със зеленчуците. Гледах гледах - то само моркове, лук и чесън. И си викам я да пробвам я нещо, пък какво сабя покаже. Хванах две мъненки бурканчета (от мед, не, че има някакво значение) и им ги нарезах вътре моркови като да се понапълнят. Единият го оставих така, а на другия му турих и лук, и чесън, малко мерудия, една малка лъжичка захар(и на двата), сол(на втория), налях ги с олио и оцет и поради липсата на казанка ги сложих в големата тенджера, налях я с вода и на котлона. Просто, става бръже и резултатът е - само морковите - сладко - кисела разядка, наподобява малко у китайския сладко - киселите истории. Другият - киселка туршийка, верно, бедна откъм зеленчуци, ама пък убава стана.
Да обобщим
1. вариант - по - простият
необходими са
буркан с метална капачка (че пластмасовата ше се стопи при варене)
моркови
оцет
олио
1 чаена лъжичка захар
2. вариант - по - малко простият
необходими са
същите неща като 1 вариант плюс
2 лъжички сол
оцетът е малко повече, а олиото - по - малко
мерудия, нарязана на ситно
чесън на филийки
лук като за кюфтета надробен
и за двете - желание за експериментиране у кухнята
надявам се на некой да му хареса
