На Olja от good-cook.
Тези кюфтета са много нежни и сочни, вкусни са както току-що изпържени, така и на следващия ден.
За 2 порцийки:
1 малка тиквичка
7-8 средноголеми печурки
1 яйце
3 с.л. брашно
сол, черен пипер
2-3 с.л. мазнина за пържене
Тиквичката се настъргва на ренде, гъбите се нарязват на кубчета. Добавят се останалите съставки. Всичко се разбърква добре. Ако сместа е много гъста, се добавя 1 с.л. вода.
В нагорещен тиган се слага олиото. Със супена лъжица се загребва от сместа и внимателно се слага в тигана.
Кюфтетата се пържат от двете страни. Отцеждат се от мазнината върху хартиена кърпа.
Аз ги поднасям със сос, който наричаме "таратор без краставица и вода"
:
кисело мляко, сол, чесън и копър.