Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:39 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: Ястие "Лято"
Сготвено на: 21 Юни, 2005 6:28 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
6 бр. зелен пипер,
6 тиквички,
6 домата,
6 картофа,
4 яйца
1 бр. връзка зелен лук,
1 бр. даф.лист,
3 бр. бахар,
сол и чер пипер на вкус,
2 с.л. олио,
настърган кашкавал за поръсване,
магданоз.

Приготвяне:
Зеления пипер се опича и обелва. Отстраняват му се семките. Картофите и тиквичките се изпържват/във фритюрник/. Отделно лукът се запържва в тиган, добавят се настърганите домати, бахар, даф. лист, сол и чер пипер на вкус. Пържи се докато соса се посгъсти. В намазана тавичка с олио се поставят пиперките две по две, като по-между двойките се остава малко разстояние. Върху тях се редят тиквичките, картофите и всяка порция се полива с доматения сос. Върху така получените 4 порции се чуква по едно яйце, поръсва се леко с настъргания кашкавал, поръсва се с останалото олио и леко се запича във гореща фурна докато яйцата се изпържат. Сервира се на отделни порции и ако е останало от соса се поливат допълнително отгоре. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

По желание кашкавала може да замените със настъргано сирене.

Така получените парчета (като мусака) може да се ползват за гарнитура към варени и печени меса, колбаси и основно ястие.

Добър апетит.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: яСТИЕ "ЛЯТО"
Сготвено на: 21 Юни, 2005 9:33 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
vivagd написа:
Добър апетит.


Не става ли това ядене твърде мазно?
Имам предвид следното:
Картофите и тиквичките се изпържват/във фритюрник/.
Отделно лукът се запържва в тиган.
В намазана тавичка с олио се поставят...
...поръсва се с останалото олио...


 Profile  
 
 Рецепта: Ястие"ЛЯТО"
Сготвено на: 21 Юни, 2005 10:47 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
здравейте!Мисля,че две супени лъжици олио/зехтин/са достатъчни.С едната зе запържва лукът и дом.сок,а другата се напръскват 4 порции и леко се намазва тавичката.Що се отнася за тиквичките и картофите пържени във фритюрник си има кошничка и ги оставям да се оцедят достатъчно докато се приготвя соса.Ако ви идва много мазно може да намалите количеството мазнина и да увеличите времето за изчеждане.Вместо доматен сос може да се замени със сос бешамел.Този вид летни ястия ги правя почети без мерки просто импровизирам и в процес на приготвяне всеки може да прицени за количествата спомагателни продукти.Моя колежка го приготвя с маргарин тъй като съпругът и има проблеми със стомаха и така му понася най-добре.Въпрос на вкус.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB