За по-новите участници нека спомена, че обичам свинско и сметана, та да не се чудят, че давам такива калорични комбинации. От мен рецепта за
отслабване няма да прочетете!
Та за какво иде реч. Вземете десетина пържолчици, може и без кост, и ги пръжнете в тиганя за по 1-2 минути от всяка страна. После грабвате най-удачната за целта тава и я застилате с пържолките.
След туй нарежете две глави лучец на търкалца и го задушете в тиганчето със соса, останал след пърженето на мръ
Фките. Прибавете две скилидки чесън, накълцани на ситно, както и около половин ока гъбки, също нарязани. Когато всичко това поомекне, ливнете връз сместа чаша Пино Ноар, ливнете същото количество в гърлото си и си починете малце. В това време винцето от тиган
Я ще се е поизветрило, така че може да добавите две лъжици галета и четвърт литър сметана. Когато тя кипне, сваляте от огъня и изливате цялата тази работа върху пържолките в тавата. Отгоре поръсвате настърган кашкавал, колкото поеме, и печете до зачервяване.
Сервира се с хлебец и Пино Ноар!