Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:29 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 9:30 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Здравейте!
Много ми липсвахте ;), но вече ще имам време и започвам да пиша. Първо да се похваля преди седмица и малко се дипломирах успешно и вече съм ВИСШИСТ :ban: и съм много щастлива. Подобаващо отпразнувахме и началото на учебната година и вече всичко си влиза в график ;). Докато четях усърдно, а половинката искаше само да яде, съчиних нещо много бързо и вкусно. Не е кой знае какво, но реших да го споделя.

Продукти:
1 средно пиле
кашкавал
гъби
маслини
шунка
кисели краставички
топено сирене (1 пръчка от тези малките, които са опаковани като саламчета ;))
черен пипер
бяло вино

Приготвяне:
Сварява се пилето и се обезкостява. На дъното на йенска тенджера сложих съвсем малко мазнина (много малко). Отгоре наредих 1 ред от месото. След това ред шунка, ред гъби, ред кашкавал, маслини и кисели краставички, нарязани на кръгчета. Отгоре затворих с останалото месо. Най-отгоре сложих кръгчета топено сирене и няколко малки бучици масло. Поръсих с черен пипер. Залях с малко от бульона от пилето и бяло вино и във силно загрята фурна. Изчаква се да заври и да се образува бял сос. Накрая се отваря капака да се запече топеното сирене. Става нещо божествено. Сосът е много вкусен и лек. Единия път изпържих и картофки, които потопени в соса стават много вкусни.

Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 10:08 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ!!! :mexwave:
Ама можеше поне да кажеш, че ти предстои нещо такова сериозно, а не да ни оставиш да се чудим къде си зачезнала. А и ожадняхме ужасно без твоите коктейли!

Манджичката, която си дала, е страхотна! Правя нещо подобно, само без шунка. Но не ти ли се пука йената, ако я пъхнеш студена в нагорещената фурна?


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 10:12 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Благодаря много!
А йената не е студено защото слагам топло пилето и бульона ;) Досега не е имало инциденти


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 12:16 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:lol:ЧЕСТИТО И ОТ МЕН!
Ястието наистина е привъзходно дори и в различни варианти.Може да се използва при всякакви поводи...и без поводи!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 2:45 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Честито дипломиране!! Браво на теб!! :)

За гозбата и аз ще се присъединя към адмирациите правила съм нещо подобно ,но доста по бедно от към продукти и пак беше много вкусно.Със сигурност ,следващия път ще опитам твоя вариант. ;) Съпругът ми ще е доволен..в повечето случаи е фен на максимата "колкото повече ,толкова повече". :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 6:08 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Честито :flow2: Щом такива вкусотии правиш, докато четеш усърдно, представям си какви ги вършиш, ако ти се даде малко свободно време :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 10:17 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
:elef: :YY: :mexwave:

Супер. Честито.
(Само на мен ли дипломиращите се вкъщи не ми готвят???? :head: :head: )


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2005 9:19 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Благодаря много на всички. И се радвам че ястието ви харесва ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2005 11:00 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Rus0koska написа:
И се радвам че ястието ви харесва ;)
И ние се радваме, че ти се радваш ;). Сега трябва да измислим как да накараме Лудото Ленче да си седне на НВД-то и тя да се издипломира. Може би трябва да й дадеш съвет...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2005 9:04 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Или с четене или с пищови. По друг начин не се сещам как да стане ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2005 10:00 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Rus0koska написа:
Или с четене или с пищови. По друг начин не се сещам как да стане ;)


Тия пищови на чЕлото й ли да й ги опрем, що ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2005 4:29 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
:lol: :lol: :lol: най-добре. Четенето под напрежение е най-ползотворно ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 1:24 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Rus0koska написа:
:lol: :lol: :lol: най-добре. Четенето под напрежение е най-ползотворно ;)
Ами да я включим към електрическата мрежа тогава. 220 волта са добро напрежение! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB